Denne røykeovn har du lest om i Vi Menn: “prismessig er denne røykeovnen et kupp sammenlignet med andre produkter på markedet” stod det å lese.

Vestnes Land AS har utviklet denne miljøvennlige røykeovn utført i rustfritt stål, for å tåle tøffe miljø som saltlake, kulde, varme, rengjøring osv..

Eget kammer for opptenning av røykespon gjør att vi kan både varm og kaldrøyke fisk, kjøtt og annet som egner seg for røyking. Leveres med eller uten understell.

Leveres med 1 hylle+3 stenger for henging av fisk.(plass for 5 hyller) Kapasitet på 10-15 sider laks. Kan også brukes som grillskap eller til bakte poteter.

Følg oss på Facebook Vestnes Røyken.

http://www.nettavisen.no/680161.html

= Kr 4500+mva/frakt. Ekstrautstyr finnes på vår nettbutikk.

For mer info og bestilling: stein-asle@vestnesland.no

Vestnes Land As har utviklet denne miljøvennlige røykeovnen utført i rustfritt stål, for å tåle tøffe miljø som saltlake, kulde, varme, rengjøring osv...
Eget kammer for opptenning av av røykespon gjør at vi kan både varm og kaldrøyke fisk, kjøtt og annet som egner seg for røyking. Oppfyring med elektrisk glødestav eller manuelt.
Her følger med 1 hylle + 3 stenger for oppheng.

http://www.nettavisen.no/680161.html
Vestnes Røykegenerator

1. okt, 2018

Vestnes Dymbox Røykgenerator Liten

Vestnes Røyken feirer 15 år med å tilby Vestnes Dymbox Røykegenerator. Vestnes Røyken har tegnet forhandleravtale for røykegeneratorer. Først ut som vist bilde type liten.GENERATOREN er 30 cm høy og er lagd av 2,0 mm tykk syrefast stål.
Generatorens kapasitet er 1,36 l.
Ved bruk av tørre tre chips, kan man røyke mat i generatoren fra 2 opptil 4 timer kun med en fylling på kammer (det kommer an på pumpe effektivitet). Det er enda lenger hvis man bruker små tre pellet stykker og setter effektivitet til minimum.
Pumpe for generatoren kan nå effektivitet 360 liter per time, noe som gjør det mulig å gjennomføre røykingsprosessen også i store røykhus, med 200 - 1000 liters kapasitet, over lang tid.
Man bruker tre chips eller tre pellet fra røykbar vedtype (ifølge egen vurdering). Fordelen med den type generatorer er at man bruker lite brensel, rundt 2,5 – 3 kg per døgn. Generatoren fører røyk inni røykhuset på en uavbrutt, kontinuerlig måte, og man trenger ikke å bevokte prosessen, kun etterfylle røykeflis en sjelden gang.

Siste Nytt

3. sep, 2017

Røyking ved Kystdagen.

Kystdagen 2017 med kanonvær og masse besøk. Mange ville smake, se og lære om røyking i Vestnes-Røyken. Tror det falt i smak da det var kun 3 av 10 sider laks igjen. Bilder lånt av Firdaposten.

Siste Nytt.

6. sep, 2016

Kystdagen 4H

Kystdagen 4H.
Laks grovsaltet i 24 timer for så tørket over natta, ble røykt i løpet av en nydelig dag. Mange fremmøtte og til tide kø av små og store som ville prøvesmake. Røyketid på ca 7 timer under 30 grader ved bruk av bøkeflis, gir som vanlig et tålig bra resultat som vi trur falt i smak.
Takk for oppdraget!
Foto: Arve Olav Solbakken/Firdaposten.

Rek i land på Reksta.

8. aug, 2016

Rek i land på Reksta.

Med kvalitetsfisk fra Marine Harvest As vart det smaksprøver på varmrøykt direkte i Vestnes-Røyken.

Omvisning på oppdrettsanlegg og mating av fisk som er klar for slakting og røyking neste år, viser en viktig aktør i vårt nærmiljø!

Flinke arrangører og dugnadsgjeng gjorde det vel vert for alle som rekte i land denne dagen!

Vestnes Land AS varmrøykte 4 forskjellige varianter på følgende måte. Nedfryst 5-6 kg fisker ble filetert dagen før røyking. Saltet i grovsalt 2-3 timer. Deretter en 20-30 minutter i varmeovn og på kjøl.

Røykovnen oppfyrt med element i bunnen og engangsgrill i øverste kammer sørget for en røyketemperatur på 50-70 grader i ca 2 timer. Deretter servert direkte med flatbrød på kaien,som vi fikk inntrykk av falt i smak.

Takker for oppdraget!

Samling med demo og læring av røyking av fisk.

Kald Røykeovn

Varm Røykeovn

Snadder ferdig i Røykeovn

Innspilling i Scandinavian Cooking

Tips om bruk av Vestnes Røyken. En røykovn som kan brukes av alle.

OPPFYRING AV RØYKOVN

Glødespyd:

 Plasser glødespyd i sprekken under nedre dør. Venstre side for liten røykutvikling og høyre for stor røykutvikling(varmrøyking). På  platen over glødespyd legges sagflis

(ca 1cm) som etter ca 20 minutt vil utvikle røyk. Når eller om  røykutviklingen blir for stor,(ca 1 time) koble så ut strømmen. Legg på nytt tynt lag når denne er eller begynner å bli svart. Bør ikke overstige  30 grader ved kaldrøyking.(bruk evnt.. koblings ur)

Husk å legge braketten over perforeringen i øverste kammer for å kaldrøyke!

Ved varmrøyking er det en fordel å bruke engangsgrill i øverste kammer som tilleggs varme eller grillbriketter/bjørkekvist som ekstra oppvarming!

Fyring med ved og eine:

 Hold oppe øverste døra mens du fyrer opp i nederste kammer. Bruk helst bjørkekvist, einebusk og fire - fem grillbraketter . Etter 30-40 min bør du ha nok gløder(unngå flammer) til å legge på sagrubb eller einebusk samtidig som du henger/legger fisken inn oppe. Husk å legge braketten over perforeringen for å kaldrøyke. Første gang man prøver bør fisken ligge på rist for å unngå å få fisken ødelagt ved for høg varme.  Juster trekken foran og bak for ønskelig temperatur/røyk. For koldrøyking kan det være en liten lunk inne. men bør ikke overstige 30 grader i øverste kammer. Vi anbefaler å gjøre seg litt kjent med ovnen i starten for å oppnå beste resultat. Etterfyll med sagflis eller lignende.

Eksempel:

En 3-4 kg laks fileteres og bør saltes i ca 24 timer. Etterpå skyller man fisken for salt og henger den til tørk ca 1 døgn(kan også røykast direkte). For kaldrøyking bruker man ca 6-7 timer alt etter røykutvikling og ønske om smak. Heng etter dette fisken opp for god tørke 1-2 døgn.

Alt dette er smak og behag, men her kan du bli din egen mester!

VIKTIG! Ovnen må brukes med største forsiktighet.

Forviss deg om ingen lekkasjer og god lufting ved bruk av gass.

For ytterlig informasjon:       Vestnes-Røyken

     Stein-Asle Øvrebotn

Mob:40 40 20 74                                                              

Vestnes-Røyken i lag med Proffparten Malvin og sine hyggelige ansatte. 2 dager der et 10 talls firmaer viste stor interesse for hva Vestnes har å by på. Det ble kaldrøykt og servert smaksprøver av mage sorter.

Tørkeskap for matvarer.

Rustfritt tørkeskap for matvarer. Elektrisk vifte som holder matavrene tørre of fritt for fluer og annet.

Tørkeskap inkl 1 hylle.

= Kr 4200+mva/frakt. Ekstrautstyr finnes på vår nettbutikk.

For mer info og bestilling: stein-asle@vestnesland.no